Extrém Talajtani Tábor

A Talaj Nemzetközi Világnapján (december 5-e) indult útjának egy szórakoztatva tanító programsorozat, a Crime Scene Soil Investigation, azaz a Talajtani Helyszínelők története. A fiatal nemzedéket fordulatos, mulatságos, máskor véresen komoly helyzetek ébresztik rá a talajtan jelentőségére és szeretetére. A téli események folytatásaként valósult meg az Extrém Talajtani Tábor Nádudvaron a #MiskolciEgyetem #MűszakiFöldtudományiKar #Földrajz-GeoinformatikaIntézete, a KITE Zrt. és a #MagyarTalajtaniTársaság közreműködésével. 

A precíziós mezőgazdaság fejlődő és szakmákat ötvöző iparágazat, melyhez a talajtan szervesen kapcsolódik. A tábor elsődleges célja a talajtan társadalmi megbecsültségének emelése és a meglévő csúcstechnológia bölcs alkalmazása. Évente legfeljebb harminc középiskolást és pedagógust lát vendégül a #KITEZrt., bemutatva élenjáró precíziós technológiáit. A szervezők ragaszkodnak a kis létszámhoz, mert így látják hatékonynak és elég személyesnek a tudásátadást.

A fiatalok bámulatos módon csillogó szemekkel és dolgos kezekkel vetették bele magukat a programokba, így ösztönözve a Talajtani Helyszínelőket kutató-nyomozó munkájukban. Folytatás következik!

Az eseményről többek között az Agrofórum is írt.

Videóbeszámoló a II. Extrém Talajtani Táborról

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s